Browni Tadında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Browni Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağına yakın şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Kasemize yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana dek çırpalım.
- Kakao sıvı yağ süt vanilya eklenilerek karıştırılır.
- Kabartma tozu ve unu birlikte ekleyelim 5-6 dakika karıştıralım.
- Fırın kabını yağlayıp unlayalım öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Pişen sıcak kekimizi bıçak ile keselim soğuk sütü her tarafına eşit bir biçimde dökelim.
- Sosumuzu hazırlayalım. Süt, şeker, nişasta, sıvı yağ ve kakaoyu bir tencereye alıp, pişene kadar karıştıralım 1-2 dakika kaynadıktan daha sonra altını kapatalım.
- Hazır olan sosumuzu kekimizi üzerine döküp direkt buzdolabına kaldıralım. 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Arzu ettiğiniz biçimde süsleyebilirsiniz yapabilirsiniz ???? Krem şanti ve fındık ile süsledim
Browni Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı