Browni Tadında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 dolu yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda yumurta ve şekeri beyaz köpürene kadar 5 dakika çırpılır ve geriye kalan kek materyalleri teker teker koyarak çırpılır.
- Yağladığınız tepsiye dökeriz 180 derecede pişiririz çekiminiz denetimli bir biçimde pişirilir.
- Biz bu ortada sos gereçlerini bir tencereye alıp, bir taşım kaynatacağız ılınmasını bekleyeceğiz.
- Kek piştikten 5 dakika daha sonra birinci sıcağı çıktıktan daha sonra kekimizi dilimleyelim.
- Üzerine sosumuzu heryerini yedirecek biçimde dökelim bir 2 saat dinlendirip, bekletip, servis yapabiliriz. Afiyet olsun.