Brownie, Modül Çikolatalı Kurabiye (Kat Kat Bomba Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiye için;
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- Bir tutam tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı modül çikolata
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 75 gr tereyağı
- 100 gr bitter çikolata
- 60 gr sütlü çikolata
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı un
- 50 gr sütlü çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kurabiyeyi hazırlayın bunun için yumuşamış tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın.
- Üzerine başka materyalleri de ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Parça çikolata ekleyip yoğurun.
- 28 cm düz tart kalıbı yahut tepsiye hamuru koyup yayın.
- Kek hamuru için tereyağı ve çikolataları bir kaseye alın benmari tarzı eritin.Soğumaya bırakın.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- Üzerine benmari metodu eritilmiş çikolatayı döküp çırpın başka materyalleri de ekleyip çırpın.
- Kurabiye hamurunun üzerine dökün.
- 180 derece fırında kürdan pak çıkıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuyunca kalıptan dikkatlice çıkarıp servis tabağına alın.
- Üzerine benmari metodu eritilmiş çikolatayı gezdirip süsleyin. Dilimleyip servis yapın.