Brownie Tadında Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt (1 buçuk su bardağı süt kullanabilirsiniz, daha ıslak ve ağır bir tat oluyor)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce keki hazırlıyoruz, 3 yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
- Süt ve yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Ardından kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekliyor, pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
- Borcamı yağlayıp evvelde 180 derecede ısıttığımız fırına koyup 40 dk pişiriyoruz.
- Kek pişerken sosu hazırlayalım; sos için yazdığım bütün gereçleri uygun bir tencerede birleştirip ocağa alıyoruz ve pürüzsüz kıvam alana kadar pişiriyoruz. Bir kaç dk daha kaynadıktan daha sonra ocaktan alabiliriz.
- Kek de sos da ılıyınca keki dilimleyip ve üzerine çatalla delikler açıyoruz.
- Sosu kekin üzerinde eşit dökülecek biçimde gezdiriyoruz.
- Mükemmel ıslak kekimiz hazır. Hem pratik birebir vakitte ağır lezzetiyle tatlı krizini bastıran bir kek. Yedikten daha sonra brownie dememin niçinini anlayacaksınız ????.Afiyet olsun ????.