BT iş piyasası: İşverenler web geliştirme ve JavaScript’e güveniyor

celeron

Global Mod
Global Mod


  1. BT iş piyasası: İşverenler web geliştirme ve JavaScript’e güveniyor

CodinGame ve CoderPad, bu yılın State of Tech Hiring çalışmasının sonuçlarını yayınladı. Bir BT işe alma platformunun sağlayıcıları, dünya çapında yaklaşık 14.000 geliştirici ve yaklaşık 4.200 İK yöneticisiyle anket yaptı. Çalışma, 2023 yılında beceri geliştiricilerin ve işverenlerin hangi becerilere odaklanacağını ve geliştiricilerin çalışma hayatlarında en çok neye değer verdiklerini gösteriyor.


JavaScript, işe alan kişinin favorisi olmaya devam ediyor


Bu yıl en çok aranan programlama dili yine JavaScript: İşverenlerin yüzde 53’ü JavaScript uzmanları arıyor. Dil, geçen yılki çalışmada işe alım görevlileri için zaten birinci sıradaydı, onu Java (yüzde 43) ve Python (yüzde 40) izledi, geçen yıl olduğu gibi. İlk 3, ankete katılan geliştiricilerin, her şeyden önce Python (yüzde 62,5), JavaScript (yüzde 61,5) ve Java (yüzde 49,8) alanlarında gösterebildikleri bilgilerine karşılık geliyor.




Geliştiriciler ve işe alım uzmanları arasında 2023'ün en iyi programlama dilleri.



Geliştiriciler ve işe alım uzmanları arasında 2023’ün en iyi programlama dilleri.


(Resim: CodinGame/CoderPad)



Diğer programlama dillerinde daha büyük farklılıklar görülebilir. Örneğin, ankete katılan geliştiricilerin yüzde 39’u C dilini konuşuyor, ancak işe alım görevlilerinin yalnızca yüzde 9’u C programcılarını işe almak istiyor. Rust’ta da arz talebi aşıyor: geliştiricilerin yaklaşık yüzde altısı, işe alım görevlilerinin yüzde dördünün biraz altındaki talebe kıyasla bu dili konuşuyor. Daha yeni programlama dilleri arasında, talebin (yüzde 31) arzı (yüzde 26) geçmesiyle TypeScript öne çıkıyor.






Organizatörler Haberler geliştirici, iX ve dpunkt.verlag 15 Şubat 2023’te enterJS Web Performans Günü’ne ev sahipliği yapın. Katılımcılar, daha fazla hız için son teknoloji araçları tanır. Yedi çevrimiçi derste, performans uzmanları web uygulamalarının nasıl hızlandırılabileceğini gösteriyor. Angular ve JavaScript’e derinlemesine dalışlar, yine çevrimiçi olarak gerçekleşen 2 günlük atölyelerde mevcuttur.







En önemli beceriler: web geliştirme, DevOps ve veritabanı yazılımı



En üst konum, en çok aranan teknolojiler için de sabit kalıyor: İşe alım görevlilerinin yüzde 59’u web geliştirme alanında çalışanlar arıyor. Bu, geliştiricilerin bu yıl öncelikle web geliştirme hakkında bilgi edinmek istemeleri gerçeğiyle örtüşüyor. DevOps (yüzde 37) ve veritabanı yazılımı (yüzde 28) işe alım uzmanları arasında ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi, geliştiricilerin öğrenmeye hevesli olduğu beceriler arasında yer alırken, popülariteleri yüzde 30’dan yüzde 24’e düştü.

Role göre ayrılmış olarak, arka uç geliştiriciler (yüzde 55) ve tam yığın geliştiriciler (yüzde 54) en çok talep görüyor. Uygulama geliştiricileri ise yüzde 45 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Geliştiriciler maaş ve iş-yaşam dengesine öncelik veriyor


Çalışma sadece teknik becerilere değil, aynı zamanda çalışanların tercihlerine de bakıyor. İş ararken maaş, iş-yaşam dengesi ve uzaktan çalışma imkanlarını ön planda tutuyorlar. Maaş, 2021’e kıyasla üçüncülükten birinciliğe yükseldi.

Katılımcılar, öngörülemeyen değişiklikleri, belirsiz bir yönü ve ekipteki teknik anlayış eksikliğini çalışma hayatındaki zorluklar olarak adlandırdılar. Eski kod, yetersiz ekipler ve yetersiz dokümantasyon, bahsedilen diğer zorluklar arasındadır.

Araştırmaya göre, ankete katılan tüm geliştiricilerin yarısından fazlası bu yıl iş değiştirmeyi düşünüyor – bunun ana nedeni daha yüksek maaş. Bu arada şirketler, üç yıldır ikinci sırada yer aldıktan sonra bu yıl öncelikle çalışanların elde tutulmasına yatırım yapmayı planlıyor. Bunu yaparken, aday deneyimine odaklanmayı ikinci plana atıyor.

Bunlar ve çalışmanın diğer tüm sonuçları CodinGame web sitesinde görüntülenebilir.


(Mayıs)



Haberin Sonu