“bu biçimde penaltı nasıl verilir?”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Adana Demirspor Teknik Yöneticisi Vincenzo Montella ve futbolcular, Trabzonspor yenilgisini beIN SPORTS’a kıymetlendirdi.
Hakikaten büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum”
Spor Toto Harika Lig’in 34. haftasında ağırladığı Trabzonspor’a 3-1 yenilen Adana Demirspor’un teknik yöneticisi Vincenzo Montella, büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.
Montella, müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında, rakip kadrosu ve kendi futbolcularını tebrik etti.
10 yıldır teknik yöneticilik yaptığını söz eden Montella, şunları söylemiş oldu:
“Tarihime baktığınızda ben hiç bir biçimde hakemlere protesto üzere bir şeyler uygulamıyorum. Ya da hiç bir biçimde şikayet etmiyorum. Türkiye’ye de geldiğimden beri ben tahminen de ikinci kere şikayette bulunuyorum. Fakat 30 yıllık profesyonel mesleğimde maç başlar başlamaz bu biçimde bir penaltıyı verip maçın seyrini tam değiştirerek devam etmelerini hiç bir vakit görmedim. İşin komik tarafı VAR’ın olduğu bir devirdeyiz. VAR’lı bir periyotta bu biçimde bir penaltıyı vermeniz mümkün değil. O yüzden şunu söylemek istiyorum. Nitekim büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. hiç bir biçimde Türk futboluna bakılırsa sağlıklı bir sistem yok. Bu olağan ki de taraftarları da zedeliyor.”
“yenidenlanan ve Peres’in gole çevirdiği penaltı atışında bu oyuncunun da kural ihlali yaptığına dair savlar olduğunu” belirtilmesi üzerine Montella, penaltının aslına bakarsan tekrar edilmesinin asıl gerekip gerekmediğine bakılması gerektiğini belirtti.
Montella, “Daha fazlaca beni üzen bir nokta var. 2-0’dan daha sonra birinci başta verilmeyen fauller verilmeye başladı. Futbolun ortasında yaşayan beşerler, yani sahanın çiminin kokusunu alan beşerler bu biçimde zevkle başla çalışırken bu üslup şeyleri gördüğünde de arka niyet aramamak için hakikaten insan epeyce çabalıyor.” diye konuştu.