“Bu manada zeki bir grup değiliz”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Spor Toto Muhteşem Lig’in 11. haftasında 2-2 birliktee kaldıkları Corendon Alanyaspor maçında hakem Ali Palabıyık’ın müsabakanın kararına tesir ettiğini savundu.

Buruk, Nef Stadı’nda yapılan maçının akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Maça yeterli başladıklarını ve 2-0 da öne geçtiklerini belirten Buruk, oyuncusu Sacha Boey’e verilen kırmızı kartı eleştirerek, “Birfazlaca gol durumu yakaladık. Tahminen maç, hakemin dahili olmasa birinci yarıdan 3’e, 4’e, ikinci yarı daha farklı sayılara gidebilecek bir müsabakaydı. Fakat maalesef her zamanki üzere bir hakem dahili oldu. Hakem oyun içerisine girdi ve sonuca direkt olarak tesir eden bir kusur yaptı. Çok net ve açık bir biçimde bu durumun kırmızı kart olduğunu düşünmüyorum.” dedi.
Hakem Ali Palabıyık’ın maç ortasındaki kararlarında standart uygulamadığını ileri süren sarı-kırmızılı grubun teknik yöneticisi, “Hakemin maç içerisinde bizim lehimize vermediği faullerle bu verdiği faulün standardı olmadığını düşünüyorum. esasen ülkemizdeki en büyük sorun standardı olan bir sistem yok. Herkes farklı karar veriyor, her duruma farklı kararlar veriyorlar. Birebir maç içerisinde birine faul veriyor başkasına vermiyor. Oyun da hızlandıkça aslına bakarsan güzel oynayan kadro da güzellerine epey gitmiyor. Burada da doğal ki oyun içerisine girme gereği duyuyorlar.” diye konuştu.
Okan Buruk, karşılaşmanın 2-2’ye geldiği goldilk evvel kullandıkları kornerde oyuncularının yanılgı yaptığını aktararak, şunları kaydetti:
“10 şahısken de güzel oynadık. Birinci yarıda net durumlar bulduk. İkinci yarı 60. dakikadan daha sonra olağan ki gücümüz biraz düştü. Oyuncu değişiklikleri yaptık. bir daha oyunu tuttuk. Son kısımda de yani kendi yanlışımız, kornerde tecrübesizliğimiz var. Orayla ilgili fazlaca sinirliyim. Oyuncularıma da içeride bununla ilgili bir reaksiyon verdim. Kabul edilebilecek bir korner atışı değil. Kenardan hayli bağırdım. Hepsini tek tek uyardım fakat maalesef bu manada epeyce hayli zeki bir kadro değiliz. Bu kadar büyük çaba, bu kadar emek verdiler fakat hayli küçük bir yanılgıyla o top geldi ve sonunda bize gol oldu. Oyuncuların daha akıllı olması gerekiyor. Profesyonel bir oyun. Muhteşem Lig düzeyindeyiz. O dakikada 10 kişi kalmış bir ekip topu kenarda meblağ yahut stoperleri gitmez.”
Buruk, oyuncularına sesini duyuramadığı için kornerde istediği üzere davranmamalarını disiplinsizlik olarak değerlendirmediğini lisana getirdi.
“Bir inatlaşma var”
Galatasaray Teknik Yöneticisi Buruk, hakemler konusunda sarı-kırmızılı kulüple bir inatlaşma olduğunu sav etti.
Sezon başından beri aleyhlerine kusurlar yapıldığını savunan Buruk, kelamlarına şu biçimde devam etti:
“İyi ve bundan daha sonraki haftalar için bize yol gösterecek bir oyun ortaya koyduk. İnşallah bundan daha sonraki haftalarda da hakem atamaları bir daha Galatasaray’ın aleyhinde olmaz. Burada bir inatlaşma var. Net bir biçimde Galatasaray’ın istemediği hakemleri her hafta veriyorlar. Buradaki inatlaşma nereye kadar gidecek? Kime yarar verecek? Türkiye futboluna ne yarar verecek? Bunları bilmiyoruz. Yalnızca kırmızı kart özelinde değerlendirmiyorum. Oyun içerisindeki biroldukça durumda maalesef Galatasaray izleyicisinin hudutlarıyla oynamak için her şey yapıldı. Bunu geçen haftalarda da görmüştük. Geçen hafta herkes, ‘Siz ne oynadınız ki konuşuyorsunuz.’ diyordu. Birinci dakikada penaltınız verilmiyor. Maça golle başlasanız epeyce farklı bir oyun olacak. daha sonra ‘Ne oynadınız ki?’ diyorlar.
Benim ne oynayıp oynamadığım fazlaca kıymetli değil. Birinci dakika penaltı oluyorsa VAR’daki arkadaşlar uyumayacak, o penaltıyı verecekler. Ben maça golle başlayacağım. Tahminen fazlaca güzel oynayacağım. Bu kimseyi ilgilendirmez. Sen benim emeğimin karşılığını vereceksin. Haftalardır bunun problemini yaşıyoruz, çekiyoruz. Her hafta birebir şey. Bir inatlaşma var. Galatasaray Kulübünden, taraftarından ne isteniyor bunun farkında değilim ancak biz ekip olarak bunun karşılığını alanda vereceğiz. Hiç merak etmesinler. Biz de elimizden geldiğince daha düzgününü yapacağız. Bunlar bizi hırslandırıyor. Bugün maça başlangıcımız da böyleydi. Çok uygun, hırslı başladık fakat sonu istediğimiz üzere olmadı. Devamı gelecek.”
Okan Buruk, Ali Palabıyık’ın Boey’e kırmızı kartı göstermesine şaşırdığını lisana getirerek, “Arada bir konumdu. Bundan daha sert faulleri çalmadı. Kırmızı karta yüzde 100 gol konumu diyemeyiz. Yalnızca kırmızı kart değil biroldukça konumda Galatasaray aleyhine karar verdi. Birinci yarıyı bitirme hali bile maçtaki hakemin niyetini ortaya koyuyor. Alanyaspor hamlesi bitene kadar bekledi. Tam süratli atağa çıktık. 2’ye 1 yahut 3’e 2 yakaladık fakat birinci yarıyı bitirdi. Bu hakemin niyetini gösteren bir şey.” sözlerini kullandı.
“Haftaya daha âlâ bir biçimde alana çıkacağız”
Okan Buruk, kritik VavaCars Fatih Karagümrük ve Beşiktaş maçları öncesi kartlar ve sakatlıkların sorun yaşatıp yaşatmayacağıyla ilgili, “Geniş bir takımımız var. Bu takım içerisinde öbür oyuncularımıza talih vereceğiz. Yani bugünkü yaşadığımız şanssızlık sağ bek kart gördü, sol bek sakatlandı. Bundan daha sonraki haftalar için oynayabilecek oyuncularımız var. Bunu kupa maçında da biroldukca oyuncumuz gösterdi. Oyuncularım fizikî ve ruhsal olarak hazır. Haftaya daha yeterli bir biçimde alana çıkacağız.” diye konuştu.
Yusuf Demir’i takıma almamasıyla ilgili soru üzerine Buruk, “Yedek kulübesine belirli sayılı oyuncu alabiliyoruz. Oyuna giren yabancı ve Türk sayısı var. Yusuf yeterli bir biçimde çalışıyor. aslına bakarsan 22 kişilik takımın içerisindeydi. Bugün öğlen idmanından daha sonra onu almadık. Önde oynayabilecek 5 oyuncu takımdaydı. Bundan daha sonraki haftalarda Yusuf’a daha epeyce baht vereceğiz, daha fazlaca forma gorecek. Yusuf ile bunu konuşuyoruz. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Genç ve Galatasaray’ın geleceği manasında bize yarar verebilecek bir oyuncu. Yusuf’a güveniyoruz. Bundan daha sonraki haftalarda daha hayli mühlet alacak.” değerlendirmesinde bulundu.
Mauro Icardi’nin performansının yükseldiğini aktaran sarı-kırmızılı grubun teknik yöneticisi, “Bugün fazlaca uygun oynadık. Yani 10 kişi kalana kadar dayanılmaz bir oyun ortaya koyduk. Taraftarımız, oyunumuz harikuladeydi. Bundan daha sonraki haftalarda daha hakikat bir biçimde devam edeceğiz. Oyuncularda, istek vardı. Icardi bugün harika bir oyun ortaya koydu. Hem gol attı hem attırdı, koştu, gayret etti, kayarak girdi. Burada ekip ruhunun nasıl ortaya çıktığı, grubun sorumluluk aldığı net bir biçimde ortada. Çok disiplinli, karakterli, birbirini de epeyce seven bir grubumuz var. Dışarıdan algı yapılacak. Bunu net bir biçimde biliyoruz fakat hayli saygılı, fazlaca karakterli bir oyuncu kümemiz var. Galatasaray’ın bu biçimde oyunculara sahip olduğu için şanslı olduğunu düşünüyorum. Çok kuvvetli, karakterli, bundan daha sonraki haftalarda oyun olarak daha uygununu yapacak bir ekibimiz var.” halinde görüş belirtti.
Galatasaray Teknik Yöneticisi Buruk, Kosovalı oyuncu Milot Rashica’nın epeyce yeterli bir performans sergilediğini vurgulayarak kelamlarını tamamladı.