Çağla Yemeği (Firkiye) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg kuzu eti
- Yarım kg çağla
- Yarım kg kabak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kg yeşil soğan
- Bir avuç arpacık soğan
- 1 adet yeşil sarımsak
- Limon
- Maydanoz
- Pulbiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Et haşlanır suyu çekilince zeytin yağı eklenir kavrulur.
- Önce çağlaların içlerindeki bademler çıkarılır.
- Çağlalar farklı bir tencerede haşlanır.
- Haşlanan çağlalar süzülür ve çağlaların yarısı etlerin üzerine eklenip kavrulur.
- Yeşil sarımsakta ufak doğranıp eklenir ve kavrulur.
- hemen sonrasında üzerine küp küp kesilmiş kabaklar eklenir kavrulur.
- Ardından üzerlerine su eklenip haşlanmaya bırakılır.
- Çağlanın başka yarısı da robotta ezilip yemeğe eklenir.
- Yeşil soğan da eklenir karıştırılmaz yalnızca yemeğin üzerine eklenir ve piştikten daha sonra karıştırılır.
- Pişen yemeğe limon ve maydanoz eklenerek servis yapılır. Afiyet şifa olsun.