Çay İle Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Çay İle Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
- 4 adet yumurta küçük uzunluk ya da 3 olağan boy
- 1 su bardağı şeker 200 ml
- 1 çay bardağı ılık çay demi
- 1 su bardağı +1 dolu kaşık daha un
- 2 kaşık kakao
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 1 su bardağı süt -250 ml
- 1 çay bardağı yağ -100 ml
- 1 kaşık kakao
- 3 kaşık şeker
- var ise az çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker köpürtülerek çırpılır.
- Çay demi ek edilir epey kısa çırpılır.
- Un kakao kabartma tozu vanilya eklenerek el çırpıcı ile köpük söndürülmeden çırpılır.
- Kekimiz ortaboy kalıba dökülür. 170 derece fırında 20 dk pişirilir.
- Sos materyalleri çikolata hariç minik tencereye alınır çırparak kaynama derecesine gelip, kaynamaya başlayınca altı kapatılır.
- Bu esnada kekimiz de birinci sıcaklığı çıkacak biçimde soğumuş olur ve dilimlenir. Sosumuz kaşık yardımı ile dilimlerin üzerine yavaş yavaş dökülür.
- Sosun yarısına çikolata eklenir ve çırparak eritilir. Keke dökmeye devam edebiliriz. Her yeri çokça ıslanmış ıslak kekimiz hazır hem az materyal kullandığımız birebir vakitte epeyce hoş kekimiz deneyenlere afiyet şifa olsun.
Çay İle Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı