Cennet Çamuru Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 60 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 125 gram tel kadayıf
- 100 gram antep fıstığı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın.
- Kaynadıktan daha sonra altını kısıp limon suyunu ekleyin 7-8 dk daha sonra kapatın.
- Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alın.
- Eriyince minik minik doğranmış kadayıfları ekleyin? daima karıştırarak renk alana kadar kavurun.
- daha sonra fıstıkları ekleyip güzelce birbirine yedirip altını kapatın.
- Soğumuş şerbeti azar azar ekleyin çamur kıvamına gelince birkaç dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Kaymak yahut dondurmayla epey güzel gidiyor.