Cevizli Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı şeker (250 ml bardak ölçüsü)
- 3 adet yumurta
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un (250 ml bardak ölçüsü
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet elma
- 2 yemek kaşığı tereyağ ( 80 gr)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 kase ceviz küçük dövülmüş
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kabın ortasında yumurta şeker ve vanilya yı köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ardından mikserin ayarını düşürüp sıvı krema yı yavaş yavaş ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip bir spatula sayesinde aşağıdan üste hakikat güzelce karıştırıp kek hamurunuzu hazır hale getirin.
- Bir adet elmayı soyup küçük küçük doğrayın elmaların üzerine yarım yemek kaşığı kadar un serpiştirip elmaları güzelce karıştırıp elmaları kek harcınıza ekleyip karıştırın.
- Yağlayıp unlanmış olan kek kalıbınıza harcınızı döküp düzleştirin evvelde ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar denetimli pişirin kürdan testi yapıp altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
- Üzerine için bir tavanın içerisine tereyağ ekleyip eritin üzerine şeker ve bal ekleyip, güzelce karıştırın akabinde dövülmüş cevizi ekleyip, karıştırın.
- Bu evreyi kekiniz pişince yapın.
- Pişen kekinizin birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra cevizli harcı kekin üzerine döküp, dikkatlice yayın soğuyunca istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.