Cevizli Elmalı Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Cevizli Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker (250 ml bardak ölçüsü)
  • 3 adet yumurta
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un (250 ml bardak ölçüsü
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet elma
Üzerine için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ ( 80 gr)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 kase ceviz küçük dövülmüş
Cevizli Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle derin bir kabın ortasında yumurta şeker ve vanilya yı köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Ardından mikserin ayarını düşürüp sıvı krema yı yavaş yavaş ekleyin.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip bir spatula sayesinde aşağıdan üste hakikat güzelce karıştırıp kek hamurunuzu hazır hale getirin.
  4. Bir adet elmayı soyup küçük küçük doğrayın elmaların üzerine yarım yemek kaşığı kadar un serpiştirip elmaları güzelce karıştırıp elmaları kek harcınıza ekleyip karıştırın.
  5. Yağlayıp unlanmış olan kek kalıbınıza harcınızı döküp düzleştirin evvelde ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar denetimli pişirin kürdan testi yapıp altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Üzerine için bir tavanın içerisine tereyağ ekleyip eritin üzerine şeker ve bal ekleyip, güzelce karıştırın akabinde dövülmüş cevizi ekleyip, karıştırın.
  7. Bu evreyi kekiniz pişince yapın.
  8. Pişen kekinizin birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra cevizli harcı kekin üzerine döküp, dikkatlice yayın soğuyunca istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Cevizli Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı