Cevizli Havuçlu Revani

Leila

Global Mod
Global Mod
Cevizli Havuçlu Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 adet havuç (Rendelenmiş suyu sıkılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
Cevizli Havuçlu Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıp 10 dk kaynatın. Kaynadıktan daha sonra limon suyunu ekleyerek 5 dk daha kaynatıp, ocaktan alın.
  2. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip, karıştırın. İrmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. En son havucu ekleyerek kaşıkla karıştırın.
  3. Tabanını tereyağı ile yağladığınız borcama cevizleri dizin. Üzerine kek harcını dökün.
  4. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Birinci sıcaklığı çıkınca oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. 2-3 saat daha sonra servis edebilirsiniz ????.
Cevizli Havuçlu Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı