Cevizli İncirli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kremamız soğurken üstüne hava almayacak bir biçimde streç sinemayla kapatalım. (üstünün kabuk tutmaması için)
Jelatin koymamın niçini daha parlak ve kıvamlı bir krema oluyor ancak olmasa da olur.
Cevizli İncirli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için;
- 4 yumurta
- 8-9 tane incir
- 1 buçuk bardak şeker
- 1 bardak+ 1 kaşık un
- 1 bardak dövülmüş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 3 kaşık nişasta
- 2 kaşık un
- 6 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yaprak jelatin (isteğe bağlı)
- 1 bardak su
- 1 kaşık şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- İnciri yumuşaması için ılık suda bekletelim. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım. İncirleri küp halinde doğrayıp harcımızın içine ceviz ile birlikte atalım, karıştıralım.
- Borcam döküp 170 derecede pişirelim. Pandispanya pişerken kremamızı yapalım.
- 2 yaprak jelatini soğuk suyla dolu kaseye koyalım.
- Krema için süt, un, şeker, nişastayı tencerede karıştırıp ocakta kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan alınca vanilya temalır. İstenilirse jelatin sudan çıkartılıp, kremaya konup karıştırılır.
- Pandispanyamızın birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra şekerli su ile ıslatalım.
- Pandispanyamız soğuduğunda kremamızı üstüne koyup pürüzsüz bir biçimde düzeltip, istediğimiz üzere süsleyip dolapta dinlendirildikten daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Kremamız soğurken üstüne hava almayacak bir biçimde streç sinemayla kapatalım. (üstünün kabuk tutmaması için)
Jelatin koymamın niçini daha parlak ve kıvamlı bir krema oluyor ancak olmasa da olur.
Cevizli İncirli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı