Çevrimiçi karaborsa: Her biri ayda bir euro karşılığında Apple Music ve Netflix

celeron

Global Mod
Global Mod
Suçlular, diğerlerinin yanı sıra Disney+, Facebook ve Whatsapp’tan ele geçirilen hesapları satarak çevrimiçi karaborsada giderek artan oranda satış elde ediyor. Görünüşte takipçiler ve beğeniler de var. Whizcase’den analistler bir yıldır faaliyeti izliyor ve ortak fiyatları listeliyor.


Hacklenen hesaplar, takipçiler ve beğeniler


Sonuçlarına göre, LinkedIn ve Gmail, hesap başına 45 dolarla en pahalı olanlardır. Bunu Whatsapp (18 $), Apple Music (yıllık 15 $ hesap), Facebook (14 $) ve Netflix (yıllık 12 $ hesap) takip ediyor. Gözlemlenen rakamlara göre, çevrimiçi karaborsada dokuz müzik ve video akış hizmetine yıllık abonelik, toplamda 100 ABD dolarının biraz altına mal oluyor. Karşılaştırma için: Apple Music yılda yaklaşık 132 avro ve Netflix 156 avronun biraz altında.







Gerçek olamayacak kadar iyi: Karanlık ağda suçlular, diğer şeylerin yanı sıra yılda yaklaşık 9 avroya mal olan Spotify hesapları kullanıyor. Bu, aylık meşru bir hesap için ödeme yapmaktan daha az. Hesabın hiç çalışıp çalışmadığı ve erişimin ne kadar süre çalıştığı tamamen farklı bir konudur.


(Resim: Whizcase)



Suçlular, TikTok (8 $), Signal (6 $) ve SoundCloud’dan (6 $) en ucuz hesapları sunuyor. Twitch’te 1000 takipçi oluşturmanın maliyeti 12 dolardır. Facebook’ta 1000 beğeni 8 ABD dolarına mal oluyor.

Etkileri


Tabii ki, alıcılar yasa dışı yollardan crackli akış hesapları satın alırken paradan tasarruf etmek isterler. Rapora göre, meşru hesap sahiplerinin ödeme detayları, ödemelerin gerçekleşebilmesi için genellikle hesaplarla ilişkilendiriliyor. Suçlular, kırma işleminden sonra oturum açma verilerini değiştirdikleri için, yasal hesap sahipleri kilitlenir ve örneğin bir kredi kartını durdurmak için kredi kartlarını bloke etmek zorunda kalırlar. Sonuç olarak, böyle bir hesabın ne kadar süreyle geçerli olacağına dair hiçbir garanti yoktur.


Güvenliği ihlal edilmiş sosyal medya hesapları söz konusu olduğunda, odak noktası genellikle geniş erişime sahip hesaplar aracılığıyla sahte haberler yaymaktır. Kimlik hırsızlığının büyük bir rol oynadığı yer burasıdır. Ek olarak, suçlular her zaman geçerli kredi kartı verilerinin peşindedir.

Bir posta hesabının kaybı özellikle acıdır. Ne de olsa, İnternette merkezi bir öğe olarak hizmet eder ve dolandırıcılar bunu diğer hesapların erişim verilerini sıfırlamak ve erişim elde etmek için kullanabilir.

Bu nedenle bu hesap, güçlü bir parola ve iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ile özellikle iyi korunmalıdır. Ayrıca, internette kendinizle ilgili ifşa ettiğiniz kişisel ayrıntılara (anahtar kelime: gizlilik ayarları) dikkat etmelisiniz. Saldırganlar, kurbanları kandırmak için bu tür verileri kimlik avı e-postaları için kötüye kullanabilir. Elbette, saldırganların güvenlik açıklarından yararlanmaması için uygulamalar ve sistemler her zaman güncel tutulmalıdır.


(ile ilgili)



Haberin Sonu