Cezerye Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Cezerye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Havuçlu karışım için;

  • 1 kilo havuç
  • 1 su bardağı toz şeker (240 ml)
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 1 çay bardağı fındık
  • 6 tane petibör bisküvi
Kremşanti için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
Cezerye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Havuçlu karışımının hazırlanışı için; havuçları soyup, rendeleyin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip, orta ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Bisküvileri eliniz ile kırarak ufalayın fındıklarıda kırın badem tozuyla birlikte soğuyan havuca ekleyin karıştırın ve kalıba alın, kaşığın karşıtı ile bastırarak yayın.
  3. Krem şantinin hazırlanışı ve servis için; kremşantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve havuçların üzerine yayın.
  4. Üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. ????
  5. Ben süslemek için yine şanti yapıp, içerisine bisküvi ekleyip, süsledim. ????affiyet olsun????.
Cezerye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı