Çikolata Soslu Süt Şerbetli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Süt
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kutu süt kreması
- 1 paket sade toz kremşanti
- 1 paket çikolata sos
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürene kadar şekerle çırpıyoruz. çabucak sonrasında sıcak su ekliyoruz. Unu ,kabartma tozunu ve vanilyalı eleyerek döküyoruz.
- ondan sonrasında fırın kabına döküyoruz. Tepsinin havasını almak için tezgaha bir kaç kere vuruyoruz.
- sonrasındasında evvelinde ısıttığımız 175 derecelik fırına gönderiyoruz.
- Süt şerbetimizi soğuk hazırlıyoruz. Herhangibi bir ısıtma süreci yapmıyoruz.
- Tatlımızı biraz soğuttuktan daha sonra sütlü şerbeti döküyoruz.
- Soğuyan tatlımızın üzerine tanımına bakılırsa hazırladığımız kremşanti ve çikolata sosunu döküyoruz.
- Dolapta dinlendirdiğimiz tatlımızı istediğimiz biçimde süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.