Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 40 gram beyaz çikolata
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı buz yahut soğuk su
- 40 gram bitter çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı tencereye koyup eritin.
- Akabinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar en az 10 dk kadar kavurun. Unun güzelce kavrulması hayli değerli çabucak sonrasında sütü ve şekeri ilave edip yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Ocaktan alıp beyaz çikolata ekleyelim.
- Eriyene kadar karıştıralım.
- Bir kaç dakika mikser ile çırpalım.
- Kupların yarısına gelecek biçimde paylaştıralım.
- Çikolatalı sos için çikolata ve buz hariç tüm gereçleri tenceremize atalım güzelce karıştıralım yoğunlaşmasını sağlayalım.
- Akabinde ocaktan alıp çikolata ve buzumuzu ek edip pürüzsüz kıvam almasını sağlayalım.
- Çikolata sosunu da paylaştırıp oda sıcaklığına geldikten daha sonra buzdolabına kaldıralım servis evresinde üzerine kakao serpiştirelim.