Çikolatalı Cupcake Tanımı İçin Malzemeler
Cupcake için;
Not EkleTarifi Yazdır
Cupcake için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kefir
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao (25 grlık)
- 2 su bardağı un
- 1 paket sıvı krema
- 2 paket sütlü kare çikolata
- 2 yemek kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata (nutella, sarelle vb.)
Not EkleTarifi Yazdır
- Cupcake için;Fırını alt üst ayarda fansız olarak 180 derecede ısıtın.
- Yumurta, şeker ve kefiri rengi açılana kadar çırpın.
- Sıvı yağı da ekleyip yeniden çırpın.
- Kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu da ekleyip karışana çırpın.
- En son unu da ekleyip homojen bir kıvam alana dek çırpalım.
- Muffin kağıtlarına hisse edelim.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
- Kreması için;Kare çikolataları benmari yordamı eritelim.
- Kremayı kabarıp iki katına çıkana dek çırpın.
- (fazla çırpmamaya dikkat edin krema tereyağına dönmesin).
- Kabaran kremaya erittiğimiz çikolatayı ekleyip güzelce karışana dek çırpalım.
- En son kahvaltılık çikolatayı da ekleyip son kez çırpalım.
- Sıkma torbasına aldığımız kremamızı buz dolabında 15 dk dinlendirelim.
- Pişen ve soğuyan cupcakelerin üzerine kremamızı sıkalım.Afiyet olsun