Çikolatalı Fındıklı Topkek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Çikolatalı Fındıklı Topkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 50 gram bitter çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)
- Fındık kırığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel 50 gram bitter çikolatayı benmari yöntemi eritelim.
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Yağ ve sütü ekleyelim.
- Benmari yordamı erittiğimiz çikolata, kakao ve vanilyayı da koyup çırpmaya devam edelim.
- Kabartma tozu ve unu da ekleyelim.
- Akışkan bir kek hamuru elde edelim. Ne hayli cıvık ne epey ağır olsun.
- Fırça ile yağladığımız muffin kalıbına yarısına kadar gelecek biçimde hamuru hisse edelim.
- Üzerlerine fındık kırığı serpiştirip, 170 derece fırında pişirelim (Yaklaşık 30 dakika)
- Kürdan testi ile pişip pişmediğini denetim edelim.
- Pişen keklerimizi soğuduktan daha sonra kalıptan çıkaralım. Sıcakken de soğuk da tadı fazlaca hoştu. ???? afiyet olsun ????.
Çikolatalı Fındıklı Topkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı