Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ, süt, sürülebilir çikolata ve kakaoyu ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
- En son un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip çırpalım.
- Hamurumuzu kek kalıbımıza boşaltıp pişiriyoruz.
- Hamurumuzu sıvı yağ ile yağlanmış kek kalıbına döküp önce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.
- Çikolatalı kek soğuduktan daha sonra kalıbımızı karşıt çevirelim. Ben nutellayı benmari yolu eritip üzerine döktüm.
- Görsellik açısından da pudra şekeri serptim. Siz dilediğiniz üzere süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun????.