Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. daha sonra süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin uygunca karıştıralım. daha sonra unumuzu ekleyelim, fazlaca katı olmasın kek hamurumuz.
- Yağlayıp, unladığımız kek kalıbımıza yarısını döküyoruz. Kalan kek hamurumuza kaşıkla çikolatalı ekleyip, tekrar düzgünce çırpıyoruz, kekimizin üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz soğuduktan daha sonra zıt çeviriyoruz. Afiyet olsun