Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml.
								- 3 adet yumurta (l boy)
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
 - 1 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)
 - 1 fincan süt (türk kahvesi fincanı)
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilin
 - 2 su bardağı un
 - Bir çimdik tuz
 - 8-10 adet çilek
 - 30 gram beyaz çikolata
 - 1 kesim tereyağ (tepsiyi yağlamak için)
 
- Pudra şekeri
 
Not EkleTarifi Yazdır
Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml.
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın.
 - Ayçiçek yağı, tereyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
 - Elenmiş vanilin, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yine çırpın.
 - Bir kesim tereyağ ile tepsiyi yağlayın. Ben 30×20 ölçülerinde borcam kullandım.
 - Üzerine rendelenmiş beyaz çikolatayı serpin.
 - Çilekleri ince bir biçimde doğradıktan daha sonra dizin. Kalın olursa tabana çöküyor.
 - Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
 - Servis etmedilk evvel üzerine pudra şekeri serpin.
 - Önceden serperseniz çilekler şekeri çekiyor ???? ben frambuaz, böğürtlen, mandalina üzere birfazlaca farklı meyve ile de yapıyorum. Siz de üstündeki meyveyi tercihinize bakılırsa değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.