Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 100 gram şeker
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 180 gram un
- 6 yemek kaşığı süt
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Yeteri kadar çilek (250 gr)
- 1 paket kırmızı pasta jölesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın.
- Ardından şekeri, vanilya şekeri ile birlikte yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin ve köpürüp açık renk olana kadar çırpın.
- Eritilmiş tereyağı ve sütü de ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatula ile dikkatlice karıştırın.
- Bir tart kalıbı yahut borcamı yağlayıp un serpilir ve 175 derecede yaklaşık 15 dakika kızarana dek pişirilir.
- Ardından keki çabucak kalıptan çıkarın ve tel ızgarasına yağlı kağıt serip zıt biçimde soğumaya bırakın.
- Çok uzun müddet bırakmayın, aksi takdirde alt kısım oraya yapışır ve yırtılır.
- Hala ılıkken servis tabağına koymak en güzelidir.
- Taban soğuyunca isterseniz benim yaptığım üzere tabanına margarin yahut tereyağı ile epey ince bir biçimde sürün. Bu sayede meyve koyduğunuzda yumuşama yapmayacaktır. Artık keki en çok sevdiğiniz meyvelerle kaplayabilirsiniz. Ben çilek kullandım. Dilerseniz kremada hazırlayıp pasta gibide yapabilirsiniz.
- Son olarak çileklerin parlaması ve kararmaması için pasta jölesini paketinde yazdığı biçimde hazırlayıp çileklerin üzerine dökebilirsiniz.Afiyet olsun.