Çilekli Pasta (Çok Kolay Ve Çok Lezzetli)

Leila

Global Mod
Global Mod
Çilekli Pasta (Çok Kolay Ve Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 100 gram şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet yumurta
  • 175 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı süt
Üzeri için:

  • 500 gram çilek
  • 200 gram krema (soğuk)
  • 1 paket dr. oetker paradiescreme vanilya (vanilyalı puding tozu)
Jölesi:

  • 1 paket pasta jölesi çilek tadında
  • 250 ml su
Çilekli Pasta (Çok Kolay Ve Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek kalıbını yağlayın ve biraz un serpin. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Yumuşak tereyağını çırpın ve yavaş yavaş şekeri, vanilya ve tuzu ekleyip devam çırpın.
  3. Yumurtaları tek tek ekleyip yüksek ayarda devam çırpın.
  4. Unu, kabartma tozunu ve sütü yavaş yavaş ekleyip hepsini karıştırın.
  5. Hamuru kek kalıbına döküp 20 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  6. Kremayı vanilyalı puding tozu ile bir arada çırpın.
  7. Kremayı pasta hamurun üzerine sürün.
  8. İkiye bölünmüş çilekleri üzerine yerleştirin.
  9. Jöleyi pakette yazdığı biçimde su ile birlikte hazırlayıp sıcak biçimde çileklerin üzerine kaşık sayesinde ortadan kenara yanlışsız gezdirin.
  10. Soğuduktan daha sonra üzerine isterseniz antep fıstığı ile birlikte süsleyebilirsiniz.
Çilekli Pasta (Çok Kolay Ve Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı