Çilekli Pasta (Çok Kolay Ve Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için:
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 100 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- 175 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı süt
- 500 gram çilek
- 200 gram krema (soğuk)
- 1 paket dr. oetker paradiescreme vanilya (vanilyalı puding tozu)
- 1 paket pasta jölesi çilek tadında
- 250 ml su
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek kalıbını yağlayın ve biraz un serpin. Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Yumuşak tereyağını çırpın ve yavaş yavaş şekeri, vanilya ve tuzu ekleyip devam çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyip yüksek ayarda devam çırpın.
- Unu, kabartma tozunu ve sütü yavaş yavaş ekleyip hepsini karıştırın.
- Hamuru kek kalıbına döküp 20 dakika pişirip soğumaya bırakın.
- Kremayı vanilyalı puding tozu ile bir arada çırpın.
- Kremayı pasta hamurun üzerine sürün.
- İkiye bölünmüş çilekleri üzerine yerleştirin.
- Jöleyi pakette yazdığı biçimde su ile birlikte hazırlayıp sıcak biçimde çileklerin üzerine kaşık sayesinde ortadan kenara yanlışsız gezdirin.
- Soğuduktan daha sonra üzerine isterseniz antep fıstığı ile birlikte süsleyebilirsiniz.