Çilekli Puding İle Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket çilekli puding
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvıyağ ve yoğurt eklenir yine çırpılır.
- Un elenerek eklenir kesinlikle elenmelidir.
- Kabartma tozu ve vanilya da elenerek eklenir.
- Puding toz halinde dökülür güzelce çırpılır.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülür.
- 175 derece evvelde ısıtılmış fırına atılır ( her fırının pişirme derecesi farklı olabilir dikkatli olunmalı).
- Kek pişene kadar kapağı açılmaz ( fırınınızı süratli pişiriyorsa birinci 15 dk açmayın daha sonra açabilirsiniz tabi fakat ben açmadan pişiriyorum ).
- Kek kızarınca kürdan ile denetim ediyorum pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
Afiyet olsun.