Çilekli Red Velvet Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kırmızı besin boyası
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı dr oetker vanilya aroma verici
- 2 paket kremşanti
- 1 paket dr oetker orman meyveli sos
- 1 kase çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; yumurta ve şeker yeterlice köpürene kadar çırpılır ondan sonrasında bütün sıvı materyaller eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
- hemen sonrasında bütün kabartma tozu hariç bütün katı gereçler eklenir ve çırpılır. Besin boyasını eklerken azar azar ekleyip istediğiniz rengi ayarlayabilisiniz.
- En son kabartma tozunu eklediğinizde hayli az çırpın.
- Tereyağ ile yağlamış kalıba dökerek evvelde ısırılmış 165 derece fırında 30 dakika pişirin. Kendi fırınınınız ayarına göre süreyi artıp azaltabilirsiniz.
- Krema için; süt, un, şeker ve nişastayı ekleyip koyulaşsana kadar ocakta orta ateşte pişiriyoruz. Kıvam aldıktan daha sonra ocağı kapatıp tereyağ ve vanilya karışana kadar çırpıcıyla karıştırmaya devam edilir.
- Kenara alıp, soğuttuktan daha sonra 2 paket kremşanti toz biçimde eklenip çırpılır (Krema yahut labne de kullanabilirsiniz)
- Geceden hazırlayıp, dolapta bekletirseniz krema ve kek daha hoş oturmuş olacaktır.
- Servis edilmedilk evvel sosu 1 bardak suyla pişirip soğuttuktan daha sonra üzerini çilek ve sosla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.