Çilekli Sütlaç (hafifçe Mi yavaşça Lezzetiyle) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar nefis lezzetiyle sıcak havalarda içinizi ferahlatacak bir tatlı..
- 1,5 lt süt
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Bir kase küçük doğranmış çilek
- 1 çay kaşığı vanilya özü
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar nefis lezzetiyle sıcak havalarda içinizi ferahlatacak bir tatlı..
- İlk evvel pirinçlerimizi bir hoş yıkayalım.
- Tatlımızı yapacağımız tencereye koyalım üzerini geçecek kadar suyla haşlayalım.
- Bu esnada sık sık karıştıralım ki pirinçler nişastalarını bıraksınlar. ( kıvam için önemli) çabucak sonrasında haşlanan pirinçlere sütümüzü ekleyelim.
- İyice kaynadıktan daha sonra şekerimizi ve doğradığımız çiçekleri ekleyelim. (çabuk taşabilir, ve tabanı tutabilir o yüzden ocağımızı kısık ateşte tutalım.
- Şekerle bir kaç dakika kaynadıktan daha sonra altını kapatalım. Bir iki damla vanilya özü ekleyelim. Servis kablarına paylastıralım.
- Üzerini çilek antep fıstığı ile süsleyelim.Afiyetler olsun.