Çilekli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
- 1 paket sade kremşanti
- Yarım çay bardağından biraz fazla süt
- 1 kase çilek
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Çilek soslu tart kekin hamuru için evvela yumurtalar ve şekeri düzgünce köpürünceye kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce çırpalım.
- Tart kalıbı yağladıktan daha sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
- Kekimizi 160 derece önce ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken kremşantisini hazırlayalım. Uygun bir kapta kremşanti ve sütü çırpalım ondan sonrasında buzdolabına kaldıralım.
- Kürdan testi yaparak fırından alınan kek soğuduktan daha sonra kalıptan çıkartılır.
- Üst kısmına kremşanti dökülerek yayılır.
- Çilek sos için çilekler rondodan geçirilir, uygun bir tencereye alınır nişasta ve şeker ilave edilerek kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir. Bu evrede çilek kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz meyveli sosu yapabilirsiniz.
- Hazırlanan sos soğuduktan daha sonra kekin üzerine gezdirilir ve süslenir.
- Dinlendikten daha sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????????????.