Çilekli Tart Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Çilekli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
Arası için;

  • 1 paket sade kremşanti
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
Çilek sosu için;

  • 1 kase çilek
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Çilek soslu tart kekin hamuru için evvela yumurtalar ve şekeri düzgünce köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce çırpalım.
  3. Tart kalıbı yağladıktan daha sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
  4. Kekimizi 160 derece önce ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
  5. Kekimiz pişerken kremşantisini hazırlayalım. Uygun bir kapta kremşanti ve sütü çırpalım ondan sonrasında buzdolabına kaldıralım.
  6. Kürdan testi yaparak fırından alınan kek soğuduktan daha sonra kalıptan çıkartılır.
  7. Üst kısmına kremşanti dökülerek yayılır.
  8. Çilek sos için çilekler rondodan geçirilir, uygun bir tencereye alınır nişasta ve şeker ilave edilerek kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir. Bu evrede çilek kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz meyveli sosu yapabilirsiniz.
  9. Hazırlanan sos soğuduktan daha sonra kekin üzerine gezdirilir ve süslenir.
  10. Dinlendikten daha sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????????????.
Çilekli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı