Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 150 gram teremyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Alabildiği kadar un
- 2,5 bardak süt
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 2 yemek kaşığı toz kremşanti
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşak teremyağ, pudra şekeri, yumurta karıştırılır fazlaca yoğurmadan parmak uçlarıyla karıştırılır hamur toplanır.
- hemen sonrasında buzdolabına dinlendirilir unu epeyce fazla koyarsanız tartınız sert olur.
- Tart kalıplarına koyun. 180 derecede pişirin üzerini çatalla delin kabarmasınn????????
- Krema için; tüm gereçler karıştırılır, kısık ateşte yoğunlaşana kadar pişirin. ondan sonrasında üzerine kapatıp, güzelce soğutun.
- Soğuduktan daha sonra mikserle çırpın, kremşanti tozunu ekleyin, yeterlice çırpın kremanız sulanmasın.
- hemen sonrasında tart hamuruna ekleyin, sıkma torbasına koyup, meyveye süsleyin.