Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Taban ve kenarları için;
Not EkleTarifi Yazdır
Taban ve kenarları için;
- 12 adet baklavalık yufka
- 100 gram eritilmiş katı yağ
- 1 kase toz şeker
- 4 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı sahlep (olmasa da olur)
- 1 kg çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 paket toz jelatin (olmasa da olur)
- 80 gram beyaz çikolata
- Nane yaprakları
Not EkleTarifi Yazdır
- Puding için tüm gereçleri karıştırarak pişirelim. Üzerini streç sinema ile kaplayıp soğumaya bırakalım.
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serelim. 5 adet baklalık yufkaları ikiye bölüp ortalarına yağ sürüp bol şeker serperek kalıbın tabanına oturtalım.
- 3 adet yufkayı tezgahta ortalarına yağ sürüp şeker serpip 3 kesime keselim.
- Kenarları dışarı sarkacak biçimde kalıba yerleştirelim. tekrar 3 yaprak yufkayı ortalarına yağ ve bol şeker serperek tezgaha yayalım. 3 kesime keserek kalıbın boş kalan kısımlarına gelecek biçimde dışarı sarkıtarak kalıba yerleştirelim. (tamamen dışarı sarkmayacak. Kalıbın kenarlarını kaplasın)
- Son kalan bir adet yufkayı da üzerlerine kapatalım.
- Üzerine yağlı kağıt serip kalıbın içine oturacak biçimde bir tencere yada fırın kabı koyalım. 180 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirelim.
- Çilekleri güzelce yıkayıp tencereye koyalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı şeker ve suyu ek edip kaynatmadan şekerler eriyene kadar çilekleri ezmeden pişirelim.
- Yarım limon suyunu ek edip su yavaşça ısınınca toz jelatini ek edelim.
- Pişmiş yufkalarımızın üzerine pudingi dökelim.
- Üzerine çilekleri dizelim.
- Kenarlarına gelecek biçimde beyaz çikolata serpip nane yaprakları ile süsleyelim.Afiyet olsun.