Çilekli Turta

Leila

Global Mod
Global Mod
Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Taban ve kenarları için;

  • 12 adet baklavalık yufka
  • 100 gram eritilmiş katı yağ
  • 1 kase toz şeker
Puding için;

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sahlep (olmasa da olur)
Çilekler için;

  • 1 kg çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 paket toz jelatin (olmasa da olur)
Süsleme için;

  • 80 gram beyaz çikolata
  • Nane yaprakları
Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Puding için tüm gereçleri karıştırarak pişirelim. Üzerini streç sinema ile kaplayıp soğumaya bırakalım.
  2. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serelim. 5 adet baklalık yufkaları ikiye bölüp ortalarına yağ sürüp bol şeker serperek kalıbın tabanına oturtalım.
  3. 3 adet yufkayı tezgahta ortalarına yağ sürüp şeker serpip 3 kesime keselim.
  4. Kenarları dışarı sarkacak biçimde kalıba yerleştirelim. tekrar 3 yaprak yufkayı ortalarına yağ ve bol şeker serperek tezgaha yayalım. 3 kesime keserek kalıbın boş kalan kısımlarına gelecek biçimde dışarı sarkıtarak kalıba yerleştirelim. (tamamen dışarı sarkmayacak. Kalıbın kenarlarını kaplasın)
  5. Son kalan bir adet yufkayı da üzerlerine kapatalım.
  6. Üzerine yağlı kağıt serip kalıbın içine oturacak biçimde bir tencere yada fırın kabı koyalım. 180 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Çilekleri güzelce yıkayıp tencereye koyalım.
  8. Üzerine 2 yemek kaşığı şeker ve suyu ek edip kaynatmadan şekerler eriyene kadar çilekleri ezmeden pişirelim.
  9. Yarım limon suyunu ek edip su yavaşça ısınınca toz jelatini ek edelim.
  10. Pişmiş yufkalarımızın üzerine pudingi dökelim.
  11. Üzerine çilekleri dizelim.
  12. Kenarlarına gelecek biçimde beyaz çikolata serpip nane yaprakları ile süsleyelim.Afiyet olsun.
Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı