Cinsel istismar mahkumunun 14 yıl daha sonra hatasız olduğu ortaya çıktı

Samuag

New member
Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde yaşayan Dilek B.C. 2008 yılında sıhhat ocağına gitti ve burada 4 aylık gebe olduğunu öğrendi.

14 yaşındaki Dilek’in durumunun bildirilmesiyle polis soruşturma başlattı. Dilek B.C’nin çocuğunun babası olduğunu söylemiş olduği kuzeni Mustafa Berker gözaltına alınarak tutuklandı.

BİRİNCİ DAVADA 12 YIL 6 AY MAHPUS

Soruşturma sürerken, tutuklanan Mustafa Berker 21 gün daha sonra tahliye edildi. Dilek B.C.’nin bebeği de doğum sırasında hayatını kaybetti. Yargılandığı davada Mustafa Berker, ‘küçük yaşta çocuğun cinsel istismarı’ cürmünden 12 yıl 6 ay mahpusa çarptırıldı ve karar 2013 yılında Yargıtay tarafınca onandı.

Onama sonucunın akabinde 2014’te yakalanan Mustafa Berker, bir daha tutuklandı. Başka yandan Dilek B. C. bu süreçte öteki bir kişi ile evlendi.

BEBEĞE DNA TESTİ YAPILMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Çocuklarının hatasız olduğuna inanan Mustafa Berker’in ailesi, 2015’te avukat Serpil Yabanoğlu’na giderek durumu anlattı. Yabanoğlu, belgeyi incelediğinde ölen bebeğe DNA testi yapılmadığını fark etti.

Mustafa Berker 14 yıl daha sonra hatasız olduğunu kanıtladı.

Harici kanıt tespiti için Kahramanmaraş 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne müracaat yapıldı ve bebeğin mezarının açılması istendi. Talebin kabul edilmesinin akabinde mezar açılıp, örnek alındı.

Mustafa Berker’den de alınan kan numuneleri İstanbul İsimli Tıp Kurumu’na gönderildi. İncelemede Mustafa Berker’in bebeğin babası olmadığı ortaya çıktı.

İsimli tıp raporuyla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan bir daha yargılama talebi, mahkemece reddedildi. Avukatın başvurusu üzerine, 2017 yılında. Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi sanığın bir daha yargılanması gerektiğine hükmetti.

BERAAT KARARI

Kahramanmaraş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, görülen davada, 6 Aralık 2017 günü duruşma yapıldı. Suçlamayı kabul etmeyen Mustafa Berker’e, ‘cinsel istismar’ kabahatinden bu defa 8 yıl 4 ay mahpus cezası verildi.

Sanık avukatı Serpil Yabanoğlu, bu sonucu da temyiz etti ve Yargıtay, Mustafa Berker’in bir daha yargılanmasına karar verdi. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3’üncü sefer ‘cinsel istismar’ kabahatinden hakim karşısına çıkan Berker, kuzeninin savlarının büsbütün gerçek dışı olduğunu, isimli tıp raporunda da istismar kararı dünyaya geldikten daha sonra ölen bebeğin babasının kendisinin olmadığının isimli tıp raporuyla kanıtlandığını söylemiş oldu.

Mahkeme heyeti, geçen yıl şubat ayında görülen davanın karar duruşmasında; bu kez Mustafa Berker’in beraatine karar verdi. Karara bu kere Dilek Berker C. itiraz etti. Üst mahkemeye taşınan belgede; Yargıtay, lokal mahkemenin son sonucunı ocak ayında onadı.

Mustafa Berker, kuzeni Dilek B. C. hakkında hata duyurusunda bulundu.

“DNA RAPORUNA KARŞIN CEZA VERDİLER”

En başından beri hatasız olduğunu ispatlamaya çalıştığını ve 14 yılın sonunda alnındaki lekenin temizlendiğini belirten Mustafa Berker, şöyleki dedi:

“İlk etapta tutuklanıp 21 gün cezaevinde kalıp, tahliye oldum. ondan sonrasında görülen davada, bana 12 yıl 6 ay mahpus cezası verildi. Karar onandı ve 2014’te cezaevine konuldum. Avukat Serpil hanım DNA istiyor ve gelen raporla Yargıtay sonucu bozuyor. Bu kez mahkeme, DNA raporu bulunmasına karşın bana 8 yıl 4 ay mahpus cezası verdi. Bunu temyiz ettim ve Yargıtay beraat etmemi istedi. bir daha yargılandım ve beraat sonucu çıktı. Bu sefer da amcam belgeyi temyiz etti lakin Yargıtay beraat sonucumı onadı.”

“HAYATIM KARARDI”

Mustafa Berker, 41 ay hatasız yere cezaevinde kalmasına niye olan kuzeni Dilek B.C. ile amcası ve yengesi hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, “Alnımdaki lekenin temizlenesi için her şeyin ortaya çıkmasını istedim. 14 sene daha sonra adalet, bana ‘Pardon’ dedi lakin gençliğim, hayatım karardı” dedi.