Çırpılmayan Muffin Tanımı (20 Dkda Hazır!) İçin Malzemeler
Islak materyaller;
Not EkleTarifi Yazdır
Çırpılmayan Muffin Tanımı (20 Dkda Hazır!) Fotoğraflı Yapılışı
Islak materyaller;
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 paket kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarife başlamadan evvel fırını 200 derecede ısıtın. Fırın ısınırken tanımı hazırlayın.
- Yumurtaları çırpın. Lakin yalnızca karışacak biçimde, mikser kullanmayın.
- daha sonra öbür ıslak materyalleri (yağ ve süt) bir ortaya getirip karıştırın.
- Aynı biçimde kuru gereçleri de başka bir kapta karıştırın.
- Un ve kakaoyu elerseniz daha uygun olacaktır.
- Islak gereçleri kuru materyallerin üzerine döküp spatula sayesinde güzelce karıştırın.
- Muffin kaplarınıza dökün ve üzerine damla çikolatalar serpin.
- Yaklaşık 15-16 tane çıkıyor. Daha az ya da daha fazla koyarak adette farklılık gösterebilir.
- Fırına atıp 15 dk kapağın ağzını açmadan pişirin.
- Kürdanla denetim edip süreyi uzatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Çırpılmayan Muffin Tanımı (20 Dkda Hazır!) Fotoğraflı Yapılışı