Çıtır Çıtır Günlerce Yumuşamayan Tulumba Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için:
- 2.5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 500 ml su
- 1 kg şeker
- Yarım limon suyu
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbet için gerekli gereçler karıştırılıp ocağa alınır ve kıvam alıncaya kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Bir gece dolapta bekletilirse daha hoş olur.
- Hamuru için tencereye su koyalım içine tereyağ ve limon tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan tenceredeki suyun içine un konur ve karıştırılarak pişirilir.
- Pişen hamur ocaktan alınır karıştırılarak ılıtılır.
- Ilıtılan hamura evvel nişasta daha sonra yumurtalar tek tek koyularak yedirilir.
- Hamur sıkma torbasına alınır ve soğuk yağın içine sıkılır,kısık ateşteki ocağa alınır. (kızarmaya başlayana kadar yollarının bozulmaması için karıştırılmaz. ).
- Kızarmaya başlayınca ocağın ateşi kısıktan orta yüksek duruma getirilir ve tulumbalar karıştırılarak kızartılır.
- Kızaran tulumbalar soğuk şerbetin içine alınıp biraz bekletilip çıkarılır. (2dk beklemesi yeterli).
- Tercihe bağlı üzerine yeşil fıstık serpiştirebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun ????.