Çıtır Çıtır Muska Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 7 adet baklavalık yufka
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı süt
- 1 ,5 su bardağı su
- 1 ,5 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle içini hazırlıyoruz. Bal ve cevizi karıştırıp havan da biraz eziyoruz.
- Ardından tencereye koyuyoruz ve öteki gereçleri ekliyoruz soğukken güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından pişiriyoruz.
- daha sonra şerbeti yapalım kaynayınca çeyrek limon atıp 5 dk daha kaynadıktan daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkalarımızı uzunlamasına dörde bölüyoruz.
- Uçlarına birer tatlı kaşığı cevizli içimizi koyup muska formunda katlıyoruz.
- Margarini eritip üzerine döküyoruz. Ve kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Dikkat etmemiz gereken yer şerbetin soğuk tatlının sıcak olmasıdır.