Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krema
Not EkleTanımı Yazdır
- Genişçe bir tavada tereyağı eritip, üzerine tel tel ayrılmış kadayıfı ve toz şekeri ekleyerek altın rengini alana kadar kavurdum.
- Dövülmüş cevizi de ek edip bir süre daha kavurup ocaktan aldım.
- Muhallebiyi hazırlamak için, derin bir tencerede süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını orta ateşte yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirdim.
- Muhallebi kıvamını aldıktan daha sonra ocaktan alarak üzerini streçle kapatıp, soğuması için bir kenarda beklettim.
- Son olarak soğuyan muhallebiye kremayı ek edip ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırptım.
- Servis edeceğim kupların tabanına hazırladığım kadayıflı karışımdan bir ölçü koyduktan daha sonra muhallebiyi ekledim ve üzerine yeniden kavrulmuş kadayıftan ekleyip cevizle süsledim.