Coco Star Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- ️2 adet yumurta
- ️1 çay bardağı toz şeker
- ️ yarım çay bardağı ılık su
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️1.5 yemek kaşığı kakao (Markaya bakılırsa ölçü değişebilir)
- ️1 su bardağı un
- ️2 poşet kremşanti
- ️1.5 su bardağı süt
- ️1.5 su bardağı hindistan cevizi
- ️100 ml sıvı krema
- ️120 gram sütlü çikolata
- ️100-120 gram kadar iri parçalanmış fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp, beyaz köpük olana kadar çırpalım.
- Ilık su, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu (Kuru materyaller elenmiş olmalı) ekleyerek söndürmeden karıştırıp kelepçeli kalıba dökelim (Ben 20 cm’lik kalıp kullandım)
- 180 derecede kürdan pak çıkana kadar pişirelim.
- Keki soğumaya bırakıp cocostar harcına başlayalım. Süt ve kremşantiyi bir kaba alıp, çırpalım.
- Ağırlaşan krem şantiye hindistan cevizini de ekleyip, güzelce çırpalım. Buzdolabında beklemeye alalım.
- Ganaj için; kremayı sos tenceresine alıp, ısıtalım kaynamadan altını kapatalım. Çikolatayı ek edip, karıştırarak eritelim.
- Son olarak iri parçalanmış fındıkları (Ben bıçakla 3 e böldüm ufak olmaması için)ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Artık bütün materyalleri birleştirip bitirme vakti.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarın yağlı kağıdı altından aldıktan daha sonra tekrar keki kalıp içerisine yerleştirin. Yarım su bardağı süt ile ıslatıp.
- Üzerine kremşantiyi sürelim. Soğuyan ganajı da ekleyip spatula yardımı ile fazla bastırmadan üzerini düzeltin.
- 2-3 saat buzdolabında bekletin servise hazırdır. Afiyet olsun herkese ????.