Çok Lezzetli İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için;
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz içi küçük doğranmış
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 su bardağı irmik
- Fıstık yahut ceviz kullanabilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi ayarlıyoruz. Tencereye su, süt ve şekeri alıp, kaynatmaya bırakıyoruz yalnızca bir dakika kaynatalım kâfi.
- Bu ortada tavaya ceviz ve sıvı yağ alıp cevizi yavaşça kavuruyoruz.
- Kavurduktan daha sonra margarin ekleyip, eritiyoruz.
- Eridikten daha sonra irmik ekleyip, irmiği devamlı karıştırarak güzelce pembeleşince ye kadar kavuruyoruz.
- daha sonrasında şerbeti irmiğin üzerine ekliyoruz dikkatli olun eklerken epeyce sıçrıyor ve suyunu çekene kadar pişirin. Servise hazır afiyet olsun ????