Cornelius şampiyonluğu anlattı: “Buradaki kadar büyüğünü görmedim”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Trabzonspor’un Danimarkalı golcü oyuncusu Andreas Cornelius, ligin 12. haftasında Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 yendikleri müsabakada attığı son dakikada golünün dönemin biçimini, gidişatını değiştirdiğini söylemiş oldu.
Cornelius, yaptığı açıklamada, Trabzonspor’un şampiyonluğa ulaşmasında yaşananları anlattı. Her şeyin dönem başında başladığını söz eden Cornelius, “Maç toplantılarımızda amaçlarımızdan, şampiyonluktan bahsediyorduk. Sonuçlara bakacak olursak Beşiktaş deplasmanında son dakikalarda gelen galibiyet golü, dönemin halini, gidişatını tanımladı diyebilirim. En unutamadığım gol de bu maçta attığım galibiyet golüydü.” dedi.
Danimarkalı oyuncu, Fraport TAV Antalyaspor karşısında şampiyonluğu ilan ettikleri maçtan daha sonraki kutlamalara ait ise şunları söylemiş oldu:
“Bitmeyen bir parti üzere. bu biçimdedan bu vakte kadar herkes bunu kutluyor. Trabzon’da yaşayan beşerler, herkes kutluyor. Hiç bitmeden süren sonsuz bir parti üzereydi. Daha evvel hiç bir yerde görmediğim bir şeydi. Bugüne kadar gördüğüm her şeyin üstündeydi kutlamalar. 3 sefer Danimarka’da şampiyonluk yaşadım lakin buradaki kadar büyüğünü görmedim. Bu kutlamaları görür görmez şampiyonluğun ne kadar kıymetli olduğunu anlayabiliyorsunuz. O açıdan eşsiz diyebilirim.”
“Belki talihimi arttırmak için penaltı kullanabilirim”
Ligde 15 golle gol krallığında ön sıralarda yer alan Cornelius, “Şu an kimle ortamızda ne kadar aralık var bilmiyorum. Tahminen talihimi arttırmak için penaltı atabilirim. Daha evvelce kullandım. Burada atacak hayli fazla kişi var. Kadro gol attığı sürece de kimin penaltı attığı değerli değil. Kaçırdığında bir öteki oyuncu arkadaş atıyor. Sıra bana geldiğinde penaltı atmış olurum herbiçimde.” halinde konuştu.
Cornelius, Norveçli golcü oyuncu Sörloth’un yokluğunu aratmadığı tarafında taraftarların yaptığı yorumlara ve kendisine gösterdikleri sevgiye ait ise “Taraftarların bu biçimde bir sevgisini, takviyesini hiç bir yerde hissetmemiştim. İnanılmaz his. Güzel performans göstermemizde, başarıyı elde etmemizdeki sebeplerden biri taraftardı. Herkesi destekliyorlar. Bu kupayı elde etmemizde başrol taraftarlarımızın dayanağıydı.” tabirini kullandı.
“Hocamız, düzgün bir kadro kurdu”
Teknik yönetici Abdullah Avcı ile ilgili niyetlerini açıklayan Danimarkalı oyuncu, şunları söylemiş oldu:
“Hocamız açısından bakacak olursak âlâ bir grup kurdu. Bizim bakışımız, mantalitemiz öbür gruplardan daha farklı kişisellikten çok daha epeyce kolektif oynuyoruz. Bu yapı kupayı kazanmada faydalı oldu. Biroldukça şeyin üzerinden muvaffakiyetle geliyor. İdmanda, öbür şeylerde de olsa bizi ne vakit zorlaması gerektiğini, ne vakit rahatlatıp dinlendirmesi gerektiğini biliyor. Bu bakımdan güzel bir hissiyatı, bakış açısı olduğu söyleyebilirim.”
Cornelius, en unutamadığı, tesirli golüyle ilgili bir soru üzerine “Maçı kazanmamızı sağlayan Beşiktaş maçındaki goldü. Güç maçtı, son dakikalardı. Dönemin epeyce kritik sürecinden geçiyorduk. O açıdan hayli değerliydi. Kovid sürecinden daha sonra dolu statta birinci maçtı. Beşiktaş’a karşı son dakikalarda attığım, maçı kazandıran gol en unutamadığım, tesirli olan goldü.” dedi.
Türkiye’de alışagelmişin haricinde, ferdi şekil etrafına inşa edilmiş kolektif bir usulde oynadıklarını söz eden Cornelius, “Bu yapıya gol atan, asist yaparak katkı sağlayan var. Hepsinden öte savunmada epeyce katıyız. Âlâ hazırlanıyoruz taktiksel açıdan da. En kıymetlisi ayrıntılara savunmada ehemmiyet veriyoruz. Öbür kadrolara bakacak olursak savunma atak olarak bizim üzere oynamıyorlar. Daha bu kadar planlı yapıda değiller.” diye konuştu.
“Şampiyonlar Ligi’nde kümelere çıkacak kalitedeyiz”
Cornelius, Şampiyonlar Ligi’nde gelecek dönem uğraş edeceklerine ait ise şunları söylemiş oldu:
“ilk vakit içinderda emelimiz aslına bakarsanız Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktı, bunu yaptık. Farklı senaryolar var, Rusya, Ukrayna kadrolarının katılmasıyla ilgili. kuvvetli, deneyimli memleketler arası düzeyde oyuncularımız var. Bu oyunculara sahip olmak, bu oyunda müsabaka da epeyce değerli. Birinci maksadımız kümelere kalmak. Bu gayesi yerine getirdikten daha sonra kümelerden çıkmayı hedefleyeceğiz. Bunu yapabilecek kaliteye de sahibiz. Daha evvel Şampiyonlar Ligi’nde oynadım. Bunu yapacak, başaracak kapasiteye sahip olduğumuzu biliyorum.”
Gelecek dönemle ilgili ise Cornelius, “Şampiyon olarak dönemi bitirdiğiniz için insanların odağı tekrar kazanmak olacaktır. Önümüzdeki dönem bu dönem kadar kolay olmayacaktır. Avrupa’da bu dönem oynamadık. Önümüzdeki sene ikisinde de oynayacağız. Bu yükü kaldırmamız gerekiyor.” dedi.
Cornelius, futbolda biroldukca şeyi yaşadığını, birfazlaca kulüpte oynadığını kaydederek, “Olduğum yerde, bunu yaşadığımdan dolayı memnunum. Buraya gelmem kolay olmadı. Parma ile küme düştüm. daha sonra geliyorsunuz Trabzonspor’da, Türkiye Ligi’ni kazanıyorsunuz. Futbolda işler ne yazık ki süratli değişiyor. Benim için değerli olan anın tadını çıkarmak, bundan memnun olmak. Şu anda paylaşabileceğim, epey büyük maksat ve hırsım olduğunu söyleyemem. Değerli olan anın tadını çıkarmak.” tabirini kullandı.