“Cryptocalypse”: Teknoloji birliği kuantum güvenli şifrelemeyi teşvik ediyor

celeron

Global Mod
Global Mod
Elektrik mühendisliği ve BT derneği VDE, bir pozisyon belgesinde kuantum anahtar dağıtımı yoluyla güvenli iletişimi desteklemektedir: Dernek, “Mevcut jeopolitik durum, dijital bilgi ve iletişim ağlarının güvenliğini her zamankinden daha önemli hale getiriyor” diye açıklıyor. Ufuktaki kuantum bilgisayarların bilgi işlem gücü, ilgili altyapıların korunması için yeni prosedürler gerektiriyor. VDE'deki Bilgi Teknolojileri Topluluğu (ITG) Genel Müdürü Damian Dudek, “Şimdi, en son teknolojiye sahip, gelecekteki yüksek performanslı bilgisayarlardan gelecek saldırılara karşı kendinizi silahlandırmanın zamanıdır” diye vurguluyor.

Reklamcılık

Dudek'e göre, halihazırda gözlemlenen “şimdi sakla – şifresini sonra çöz” saldırı stratejisine de karşı çıkmak gerekiyor. Arka Plan: Güçlü kuantum bilgisayarlar, yaygın şifreleme yöntemlerinin (“kriptokalips”) bir anda üstesinden gelebilir. Federal Bilgi Güvenliği Bürosu (BSI), beklenmedik teknolojik gelişmeler olmaksızın, on ila 20 yıllık bir zaman aralığını varsaymaktadır. Bu nedenle, e-postaların, çevrimiçi bankacılığın, tıbbi verilerin, kontrol sistemlerine erişimin ve ulusal güvenlik görevlerinin güvenliğini sağlamaya devam etmek amacıyla, şu anda açık anahtar şifrelemesi için kullanılan algoritmaların yerine yenisini bulma arayışı tüm hızıyla devam ediyor.

İlk QKD sistemleri test edilebilecek

Makaleye göre, bu tür tehdit senaryolarına olası bir yanıt, neredeyse yüz yıl önce kuantum anahtar dağıtımı (QKD) yaklaşımıyla kurulan kuantum fiziği tarafından sağlanıyor. Bu değişim, iki uzak tarafın güvenli olmayan bir kanal üzerinden gizli bir anahtar üzerinde anlaşmasını sağlamak için kuantum etkilerinin kullanılmasını içerir. VDE, ilk işleyen QKD sistemlerinin “bugün piyasada zaten mevcut olduğunu” yazıyor. Bunun için kullanılan güvenli anahtarlar belirli koşullar altında mevcut altyapılara entegre edilebilmektedir. Belirli kuantum mekaniksel özelliklere sahip foton paketlerini A'dan B'ye fiber optik veya görüş hattı aracılığıyla gönderdiler. Güvenlik sertifikasyonu üzerinde çalışılıyor.

Dernek, QKD sistemlerinin henüz büyük ölçekli kullanım için yeterince uygun maliyetli olmadığını kabul ediyor. Ancak VDE bunların küçük uygulama senaryolarında uygun maliyetli olduğunu düşünmektedir. Üreticiler, örneğin fotonik çip entegrasyonu yoluyla minyatürleştirme üzerinde çalışmaya devam etti. Genel olarak QKD, sıklıkla tercih edilen kuantum sonrası kriptografiye (PQK) uygun bir alternatiftir. Bu, kuantum fiziksel etkilere dayanmaz, bunun yerine özel şifreleme algoritmaları kullanır. Geçtiğimiz yıl BSI, kuantum güvenli şifrelemeye zamanında geçiş yapılması yönünde ortak kuruluşlarla da defalarca görüştü. Ancak PQK'ya odaklandı.

(HAYIR)