Cupta Çikolatalı Kedidili Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket krema
- 1 pk vanilin
- Yarım paket krema
- 1 paket damla çikolata
- 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık
- Kedidilini ıslatmak için süt
- Not : ben fındığı tavada kavurduktan daha sonra çektim. Kavrulmuş fındık ile daha lezzetli oluyor.
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi materyallerini bir tencereye alalım.
- Muhallebi yoğunlaşıncaya kadar karıştıralım.
- Koyulaştıktan daha sonra altını kapatalım bir kenara alalım.
- Kedidilini yapacağımız cup yahut kaseye bakılırsa keselim.
- Süt ile ıslatıp koyalım.
- Bir kat kedidili bir kat muhallebi olacak biçimde ayarlayalım.
- Çikolata sosunu yapmak için tavaya yarım paket kremayı,damla çikolatayı,sürülebilir çikolatayı koyup karıştıralım.
- Çikolatalar eriyince fındığı ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Hazırladığımız sosu muhallebinin üzerine dökelim.
- Buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun.