Damak Çatlatan Pişmeyen Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Damak Çatlatan Pişmeyen Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi
  • 100 gram tereyağı
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
Ganajı için;

  • 160 gram çikolata ( 1 paket bitter 1 paket sütlü)
  • 200 gram krema
Damak Çatlatan Pişmeyen Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bisküvileri rondodan çekiyoruz.Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırıyoruz.
  2. Kelepçeli kalıbımıza,borcam vs bisküvileri yayıyoruz üzerine bardakla bastırıp sabitliyoruz.Dolapta 15 dk bekletiyoruz.
  3. Bu sırada muhallebiyi yapalım.Sütü, şekeri ,irmiği tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kıvam alınca altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz.
  5. Karıştırarak birinci sıcağının geçmesini bekliyoruz 5 dk.
  6. Kalıbımıza döküyoruz tekrar buzdolabına koyuyoruz.
  7. Muhallebi donana kadar bekletiyoruz.
  8. Kremayı ısıtıyoruz, çikolataları içine kırıp karıştırarak eritiyoruz.
  9. Tamamen eriyince ve homojen olunca muhallebimizin üzerine döküyoruz.
  10. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  11. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. (ne kadar dinlenirse o kadar lezzetleniyor).
Çok yavaşça, sıcak yaz günlerinde iç serinleten pratik bir pasta ????.

Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.

Damak Çatlatan Pişmeyen Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı