Damat Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı elenmiş un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu kremşanti
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
- 80 gram bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çarpıyoruz.
- ondan sonrasında toz gereçleri ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
- Kek harcı hazır olunca dikdörtgen borcamı yağılıyoruz ve harcı paylaştırıyoruz.
- 170 derece de 25- 30 dakika kadar keki pişiriyoruz.
- Kek pişine kadar muhallebiyi hazırlıyoruz. Kremşanti hariç tüm materyalleri tencereye alıyoruz ve yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında ocağı kapatıp muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan daha sonra toz kremşantiyi ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
- Pişen keki çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. O soğuyana kadar ıslatmak için süt ve şekeri karıştırıyoruz şeker eriyene kadar.
- Soğuyan keki sütle ıslatıyoruz ve üzerine kakaolu muhallebiyi eşit biçimde paylaştırıyoruz.
- Küçük bir tencerede sıvı kremayı eritiyoruz ve kaynamadan altını kapatıp çikolataları ekliyoruz karıştırıp eritiyoruz.
- Son olarak ganajı da tatlının üzerine eşit biçimde döküyoruz ve soğuduktan daha sonra buzdolabında bekletiyoruz.
- Dilerseniz süslemek için toz antep fıstığı yada rende çikolata kullanabilirsiniz. Yapanlara afiyet olsun????.