Damla Sakızlı Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1/2 (yarım) su bardağı süt
 - 1 su bardağı irmik
 - 1 su bardağı mavi haşhaş
 - 1 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
- 1,5 su bardağı toz şeker
 - 2 su bardağı su
 - 3 damla limon suyu
 
- 1 paket damla sakızlı muhallebi
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini kaynatıp soğumaya alın. daha sonra kek yapar üzere revani hamurunu yapıp, yağlı fırın kabına dökün.
 - Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan 5 dakika daha sonra dilimleyin ve üzerine soğuyan şerbetini dökün.
 - Tatlı bir kenarda dinlenirken bir tencerede damla sakızlı muhallebiyi pişirin ve en son şerbetini çeken revaninin üzerine ekleyin. Soğuyunca servis edin. Afiyetler olsun ????.