Devlet Bahçeli: ABD kendine çekidüzen vermeli

Samuag

New member
MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde “Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Devir Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni”ne katıldı.

Burada gündeme ait değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Rusya-Ukrayna savaşına değindi.

Türkiye’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmasının gerçek olmadığını söyleyen Bahçeli, “Savaşan ülkeler içinde sahip olduğunu ekonomik imkanlarla savaşa girmeden savaşın öncülüğüne talip olmak gerçek değil. Bu hususta ABD kendisine çekidüzen vermelidir” dedi.

Bahçeli, “Bu milletin ve dünyanın ABD’ye soracağı epeyce soru var. Bunlardan biri Irak, bir tanesi Afganistan, bir tanesi Suriye’dir. Terörist faaliyetlere sağladığı silahlandırmadır. Türkiye’yi bunu ortak etmek istiyor” diye konuştu.

MHP başkanının açıklamalarından öne çıkan öbür başlıklar şu biçimde:

(Antalya zirvesi) Barış yolunda atılmış bir adımdır. Barış sağlayabilecek müzakerenin başlangıcı yapılmış ve başarılı olmuştur. İki ülkenin bakanını Antalya’da bir ortaya gelmelerinin kabulünün yanında Türkiye Dışişleri Bakanı’nın masada olması hakemlik olarak tanınması manasına gelir. Bu br başlangıçtır, kararın elde edilmesi için güzel bir adımdır.

Türkiye’de birtakım kesitler bu adımları hazmedememektedir. Birtakım basınımızın manşetleri barış gerçekleşmedi, barış olmadı üzere olumsuz tabirlerle toplumda gelişebilecek olan umudu şimdiden söndürmeye çaba etmişlerdir. Bu kolay bir iş değildir. Türkiye’nin bu pozisyona gelmesindeki diplomatik muvaffakiyet olarak görülmeli.

(Ayçiçek yağı polemiği) 23 tane gemi Türkiye’ye ayçiçek yağı getirecek. Savaş niçiniyle ertelenmiştir. Yağ hengamesi çıkarmaya çalışmışlardır. Yağdan umut edenler Türkiye’nin yarınını karartmışlardır.

(Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti) Yanlış bir vakit içindema olmuştur. Konuşmalarda barış dillendirilmemiştir. Orada çok vaatlerde bulunmuştur. CHP Genel Lideri yüksek sesle bana her türlü soruyu sorabilirsiniz, sizinle konuşabilirim demiştir.”

Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılan firmaların sayısı gün geçtikçe artıyor.