Doğum Günü Pastası (Pastaneyi Aratmaz) Tanımı İçin Materyaller
Pandispanyası için;
Not EkleTanımı Yazdır
Doğum Günü Pastası (Pastaneyi Aratmaz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanyası için;
- 10 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kaynar su
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağından iki parmak eksik un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 4 damla limon suyu
- 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 poşet krem şanti
- 1 paket pasta dolgu kreması
- 2 poşet krem şanti
- 1 buçuk soğuk su bardağı süt *dilediğiniz renkte besin boyası
- 1 poşet krem şanti
- yarım su bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekin yapılışı; yumurtaların sarıları ile beyazlarını birbirine karıştırmadan ayrılır farklı ayrı kaplara alınır.
- Evvel beyazları 3-4 dakika mikserin yüksek derecesinde çırpılır.
- daha sonra içine yarım su bardağı şeker katılır.
- Traş köpüğünden daha katı bir kıvam alana kadar mikserin yüksek zamanında çırpılmaya devam edilir (çırpma kabını aksi çevirdiğinizde ortasındakiler katiyetle dökülmeyecek kıvamda olmalıdır).
- Bu karışım bir kenara alınır suyla temas ettirilmez ve karıştırılmaz *sarıları biraz çırpılıp üzerine yarım su bardağı şeker ilave edilip çırpmaya devam edilir.
- yavaşça muhallebi kıvamı aldığında içine 4 bardak yemek kaşığı kaynar su ile ek edilir çırpmaya devam edilir.
- Diğer bir kapta başka gereçler elek sayesinde karıştırılır yumurta sarılarını olduğu kaba ek edilir mikserin düşük evresinde karışana kadar çırpılır çabucak sonrasında sıpatula ile çırpılmaya devam edilir.
- Yumurta beyazlı karışım azar azar ek edilir spatula ile karıştırılmaya devam edilir söndürmeden karıştırmaya devam edilir (oldukca karıştırılmaz).
- Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında denetimli bir biçimde pişirilir *kürdan testi yapılır.
- Piştikten daha sonra 10 dakika fırında bekletilir.
- Fırından çıkarılınca üzeri streçleyip kaldırılır.
- Pandispanya soğurken kreması yapılmaya başlanır.
- Krem şanti ve vanilya hararasındaki gereçler çırpma teli ile karıştırılarak yüksek ateşte pişirilir (sert akışkan olmayan bir kıvama gelmesi gerekir).
- Ocaktan alınca içine krem şanti ve vanilya eklenip çırpılır üzeri streçlenir.
- Diğer bir yerden bir buçuk su bardağı süt bir su bardağı toz şeker şeker eriyene kadar karıştırılıp bir kenara alınır (ben dikdörtgen borcam kullandım).
- Pandispanya tam ortadan ikiye kesilir iki kesimin üzerine de kürdan ile delikler açılır *hazırladığımız şeker karışımı yavaş yavaş dökülerek pandispanya ıslatılır.
- Diğer bir yerde krem şanti besin boyası ve süt mikserin yüksek döneminde koyu bir kıvam alana kadar çırpılır.
- Pasta servis kabına yerleştirilir ve üzerine hazırladığımız pastacı kreması sıvanır.
- Üzerine öteki kat temalır kalan krema ile pastanın tamamı kaplanır ıspatula ile düzeltilir.
- Akabinde renkli krema ile pastamız şekillendirilir.
- İsteğe bakılırsa yenilebilir kağıda yapılacak baskı ile pasta süslenebilir *bir gece dolapta dinlendirildikten daha sonra servis edilir.
Doğum Günü Pastası (Pastaneyi Aratmaz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı