Domates ve Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 7 adet dolmalık biber
- 7 adet domates
- 1 adet domates
- 300 gr kıyma
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı limon tozu
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle maydanoz domates soğan sarımsak bunları doğrayalım.
- Derin bir kaba alarak pirinçi de yıkayıp ek edelim.
- İç harcı için olan öbür tüm materyalleri de ekleyelim hepsini harmanlayalım.
- Domateslerin kapak kısmını büsbütün koparmadan keserek ortasındaki göbeği alalım.
- Biberlerin de baş kısmını içeri bastırarak çekelim bu biçimdece ortasındaki tohumu ile bir arada kapağını almış olacağız.
- Domates ve biberleri hazırlamış olduğumuz iç harcı ile dolduralım biberlerin ağız kısmının domates ile kapatalım.
- Biber ve domatesleri uygun bir tencereye dizerek üzerine dolma taşını koyalım.
- Aşın üzerini geçecek kadar sıcak su ek ederek kısık ateşte ocağa bırakalım suyunu çeken dolmalar yemeğe hazır.Afiyetolsun????.