Donat Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta
- 80 gram tereyağ
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- İki paket çikolata
- Süsleme şekerleri
- Kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kabın içerisine hamuru yoğurmak için gerekli bütün gereçleri alalım ve kıvamı elimizi bırakacak biçimde yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini güzelce kapatıyoruz ve bir saat mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve merdane ile fazlaca ince olmayacak biçiminde açalım.
- Donat ???? halini verelim ve hamurlarımızın üzerini kapatalım. 15 dk dinlendirelim tavaya yağımızı alalım kızaran yağımızın içerisine donatlarımızı koyalım ve artlı önlü kızartalım.
- Benmari tarzı erittiğimiz çikolatamıza bir tarafını batırıp süslü şekerlere batıralım süslemek büsbütün size kalmış.
- Buzdolabına kaldırıp dinlendirelim. Soğuduktan daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.