Dondurma Külahında Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1.su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3. yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 1 paket nestle toz çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 paket krem şanti (2 su bardağı soğuk süt çırp)
- Çikolata
- Fıstık
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta aklarını ayıralım.
- Şekerin yarısını koy krem şanti üzere olana kadar çırp bekletelim.
- Yumurta sarısına kalan şekeri koy çırpıp sıvıyağı ılık suyu koyup yeniden çırpalım.
- Kakaoyu nestle toz çikolatayı koyalım çırpalım.
- Unla kabartma tozunu ele koy çırpalım.
- Çırptığımız yumurta aklarını az az hamura ek et kaşıkla birebir tarafa karıştıralım.
- Külahlara 1. Yemek kaşığı kek koy pipetle altlara gitmesi için karıştıralım.
- Dar uzun kek kalıplarına yada folyoyla kaplanmış tepsiye bıçakla delik açıp koyalım.
- 180. Derece sıcak fırında pişir soğuyunca şanti ile süsle fıstık serp afiyet olsun 27 tane çıktı.