Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (150 ml)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 top Maraş dondurma
- Toz Antep fıstığı (isteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tereyağla ve sıvı yağla irmiğimizi ve şekerimizi kavuruyoruz.
- daha sonra sütünü ekleyip piştikten daha sonra altını kapatıp 1-2 cinste o denli karıştırıyoruz.
- İrmiğimiz hazır olduktan daha sonra bi 15-20 dakika kadar bekletiyoruz ki fazlaca sıcak olmasın yoksa dondurmamız erir.
- İrmiğimiz ılındıktan daha sonra kalıbımızın altına ve kenarlarına irmik koyuyoruz.
- Ortasında dondurmayı koyuyoruz ve üstünede irmik koyup kapatıyoruz.
- daha sonra zıt çeviriyoruz üzerinede antep fıstığı serpiştiriyoruz (isteğe nazaran antep fıstığını kavururkende katabilirsiniz daha bol antep fıstıklı olur lakin o denli biraz daha ağır olduğu için ben yalnızca üstüne serpiştirdim).Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.