Donut (Hamuru Hazırından Farksız)

Leila

Global Mod
Global Mod
Donut (Hamuru Hazırından Farksız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 pk kuru maya yahut yarım paket yaş maya
  • 1 pk vanilya
  • 75 gram margarin yahut tereyağı
  • 4 su bardağına yakın un (son bardak kontrollü)
Üzerine;

  • Hazır glazür
  • Pasta süsleri
Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ
Donut (Hamuru Hazırından Farksız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütü ılıtıp şeker ve mayayı ekleyelim düzgünce karıştıralım.
  2. daha sonra sırasıyla tüm materyalleri ekleyelim.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalandıralım.
  5. Tezgaha un serpip hamuru kalın bir biçimde açalım bir santim kadar.
  6. Büyük bardak ile bastırıp evvel biçim çıkaralım.
  7. Ortası için ben krema duyu kullandım.
  8. Şekil verdiğimiz donatları kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  9. Kenar hamurları tekrar bir ortaya getirip tıpkı süreci yapalım.
  10. 30 dakikada bu türlü tepside dinlendirelim.
  11. ondan sonrasında kızartma tavamızda bol yağ ile artlı önlü kızartalım. Çok çabuk kızarıyor yakmamaya ihtimam gösterelim.
  12. Glazürü kaseye boşaltıp 2 yemek kaşığı su ile açın karıştıralım.
  13. Kızaran ve soğuyan donutları glazüre batırarak üzerini dilediğimiz üzere süsleyebiliriz. (üzerini çikolata ile yaptığım tarifde sayfamda bulunmaktadır).
Donut (Hamuru Hazırından Farksız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı