Donut (Hamuru Hazırından Farksız) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 pk kuru maya yahut yarım paket yaş maya
- 1 pk vanilya
- 75 gram margarin yahut tereyağı
- 4 su bardağına yakın un (son bardak kontrollü)
- Hazır glazür
- Pasta süsleri
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü ılıtıp şeker ve mayayı ekleyelim düzgünce karıştıralım.
- daha sonra sırasıyla tüm materyalleri ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalandıralım.
- Tezgaha un serpip hamuru kalın bir biçimde açalım bir santim kadar.
- Büyük bardak ile bastırıp evvel biçim çıkaralım.
- Ortası için ben krema duyu kullandım.
- Şekil verdiğimiz donatları kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
- Kenar hamurları tekrar bir ortaya getirip tıpkı süreci yapalım.
- 30 dakikada bu türlü tepside dinlendirelim.
- ondan sonrasında kızartma tavamızda bol yağ ile artlı önlü kızartalım. Çok çabuk kızarıyor yakmamaya ihtimam gösterelim.
- Glazürü kaseye boşaltıp 2 yemek kaşığı su ile açın karıştıralım.
- Kızaran ve soğuyan donutları glazüre batırarak üzerini dilediğimiz üzere süsleyebiliriz. (üzerini çikolata ile yaptığım tarifde sayfamda bulunmaktadır).